tisdag 13 december 2011

Bia fortsätter sin tjänstehundsutbildning. Uffe deltar på träningarna när det tillåts för att träna sina färdighete. Vi tränar på brukshundsklubbarna i området 1-2 gånger i veckan och hemma 1-2 gånger i veckan.
Nu håller vi på att planera för 2012 års tränings/tävling/utställnings program. Programmet är inte spickat men en riktlinje.
Jag planerar även att para Bia under våren 2012 där löpningen sker troligtvis under april-maj 2012. Hanen är inte bestämd men det finns några intressanta objekt i närområdet. Kriterierna är att de skall vara öppna och trevliga mot människor och djur, ha ett bra tränings och leksinne, ett bra gripande, givetvis HD/AD röntgad och MH testad.
Jag planerar öven på att para min cornish rex hona calenthes cleopatra med en lämplig hane. Tyvärr kom vi inte med på januari utstälningen varvid jag får fokusera på parning utan vidare meriter på henne.Det är lite svårt att finna lämpliga hanar som faller mig i smaken. Jag gillar den typade varianten med stora öron och rak lång nos. Jag hade hittat en hane men tyvärr var de inte kombitibla.
Mer information om detta kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar