onsdag 29 juni 2011

Träning och åter träning..............

Det var ett tag sedan jag skrev , men det har varit lite hektiskt med träning med hundarna. Vi tränar lydnad och spår regelbundet men det varvas även med löpning för att motionera matte. Vi försöker ha 1-2 träningstillfällen i veckan. Vi har nu genom gått en apell tävlings kurs via Njurunda BHK och tränat vid sedan om genom en träninggrupp som vi deltar i via facebook.

Under sommaren får uffe simma regelbundet i bottenhavet för att underhålla sin ålderliga höfter. Bia som är den fina fröken vill inte blöta ner magen. Hon har blivit mer lekfull med åren och har idag en favorit pipleksak.
Till hösten planeras att hyra hundsimmet och dra ihop flera som kan dela på kostnaden, så hundarna får träna.

Jag har alltid varit motståndare till facebook men har med åren insett dess fördelar speciellt i hundtränings sammanhang. I dag ingår jag i tre olika träningsgrupper, så träningstillfällen finns det gått om. Det hänger bara på att dygnet har för få timmar, när jag arbetar heltid.

Jag är såå tacksam för att jag får ha en hundgård på hästgården hos familjen Svelander i Njurunda. Hundarna mår så gott  där. De rymmer inte utan har full koll på alla som kommer/lämnar gården. De signalerar till gårdens hundar  (grandisar) att gäster är på väg. Tyvärr går inte min tik ihop med deras tikar, hon är lite för vass. Uffe däremot älskar dina tjejer. Hundarna har blivit mer harmoniska med denna lösningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar