onsdag 16 maj 2012

Nu har jag genomfört den obligatoriaska grundläggande militärkursen (GUF) under 14 dagar (2-15 maj) i syfte att kunna få tiken Biarritz placerad i hemvärnet som försvarmaktshund. Det innebär att både jag och hunden blir placerade i en pluton. Det är dock oklart ännu om det finns plats och om Biarritz klarar slutprovet.
Kursen var intensiv med 13 timmar pass per dag och innehöll utbildning i sjukvård, kemisk krigsföring, millitära förflyttningspositioner, pistolskytte, fältvistelse under 2½ dygn, motion och kostförläsning samt ett kondistionstest. Syftet med kursen var att få en inblick och förståelse för den millitära världen samt få grundbehörighet föratt kunna genomföra fler kurser inom försvarets regi.

Varje morgon började med städning, frukost och morgon träning sk. morgon BRAK. Morgontrräningen visade sig vara mycket nyttig och kroppstärkande med stabilitetsövningar för muskler och ligament.
Detta resulterade i att jag har träningsvärk i hela kroppen men fått en förbättrad kondition och uthållighet.
Vi var ett glatt tjejgäng som skrattade mest hela tiden, många gånger var det tufft till den gränsen att man började fundera på om man skulle klara av det. Många kommer jag att sakna....

Nu blir det att fokusera på bevakningsprovet och att para Biarritz som börjat löpa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar