måndag 29 april 2013

Händelser

Den 20-21 april var Alf med sin matte på besök under hela helgen. Han är nu 65 cm hög och otroligt lik mamman Bia till utseendet och har pappan Braddes arbetsmotor. En härlig kombination för den som vill ha en träningskompis. Han är en mjuk följsam kille som har mycket energi.
Under helgen tränade vi SBK spår, IPO spår, uppletande, vi promenerade mycket med hundarna. Det är härligt att se att de fungerar så fint tillsammans.
Bilder kommer

ALEXIA började sin unghunds-kurs på Matfors brukshundsklubb i dag. Hon var otroligt duktig som kunde koncentrera sig på mig trots att det var många hundar runt omkring oss. Under slutet var hon dock lite trött och inte fullt lika koncentrerad vilket ledde till att hon ville busa. Som vanligt är det mera JAG som behöver få kontroll på min kropp och sluta göra de omedvetna rörelserna som hämmar vår utveckling. Alexia står idag på kö för att under hösten eller nästa år delta i bevaknings utbildningen till försvarmaktshund via Härnösands brukshundsklubb. Under tiden skall få lydnaden att fungera och målet är att hon skall kunna klara lägre klass.

BIA påbörjar nu utbildningen för lägre klass inom brukset. Hon kommer att fortsätta sin nya karriär inom Rallylydnaden och står på kö för viltspårskurs. Hon har en otrolig näsa för rådjur och katter. Hon kommer att avregisteras som försvarsmaktshund inom hemvärnet eftersom hon inte riktigt har den glöd och drivkraft som behövs för att kunna föra fram soldater i skogen. Hon göör det mest för att vara matte till lags.

UFFE lever livets glada dagar som pensionär. Han gör det han känner för just nu och han älskar gårdhunds livet. Han största sysselsättning är att mysa och att äta ben i olika former. Han visar fortfarande tendenser på kreativt och små bus. Han går inte lika långa promenader längre och vill gärna strosa lös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar