tisdag 1 januari 2013

Nyår med Gladhoffe

Aston, Alf och Alexia klarade nyår utan problem. Vi hade dock inte så mycket nyårssmällare runt oss och de hade goa ben att tugga på. De fick leka med sina hundkompisar gradis tikarna från Ganteus kennel utomhus under korta perioder när de sköt ute och han reagerade inte. En gång ville Aston besöka grannen som var ute på sin gård men kom fint på inkallning. Hur det kommer att bli när valparna växer upp vet jag inte utan det beror på hur de tränas inför skjutningar och smällare.

Aston har visat sig ha perioder med illamående i bilen. Nu inleds träning i bilen för att få bilen mer lustfylld upplevelser. Han får sin mat i bilen och får äte råa ben i bilen. Vi utökar nu bilåkandets avstånd från 2-6-20 mil. Åkträningen har fungerat bra nu klarar han 6 mil utan kräkningar och hoppar in i bilen med motivering. Han äter sitt råa ben i bilen med glädje. I början på veckan skall vi köra 20 mil med honom och återkommer därefter.

Nu inleds 15-20 minuters träning per dag med grunden i lydnaden med sitt,ligg,stå,stanna, platsliggning, fotträning. De kommer inte att vara färdigutbildade vid flytten till den nya familjen utan träningen kommer att få fortsätta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar